Wysłany: 2009-07-29, 23:52 Śląski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli "Oświata"-
ARTETERAPIA
1. Tematyka:
Podyplomowe Studia Arteterapii przeznaczone są dla absolwentów studiów licencjackich i magisterskich zakresu pedagogiki, psychologii, muzyki, sztuk plastycznych, kulturoznawstwa, bibliotekoznawstwa, filologii.
Adresowane są do pedagogów zatrudnionych w szkolnictwie powszechnym i specjalnym, pracowników placówek opiekuńczo – wychowawczych terapeutycznych, pracowników placówek kulturalno – oświatowych oraz dla osób pragnących pracować w takich placówkach.
Zajęcia mają charakter modułowy i obejmują m.in.:
warsztat umiejętności interpersonalnych, psychologię twórczości i zdolności
muzykę, taniec, choreoterapię i logorytmikę
rysunek, malarstwo, rzeźbę
dramę, biblioterapię
intermedia, multimedia, mixmedia
2. Cel studiów:
Celem Podyplomowych Studiów Arteterapii jest podwyższenie kwalifikacji
w zakresie wielokierunkowej wiedzy o niepełnosprawności, wiedzy o szeroko rozumianej twórczości i sztuce oraz możliwościach ich terapeutycznego wykorzystania.
Studia kończą się pracą dyplomową (przygotowanie własnego projektu arteterapeutycznego).
3. Organizator:
Wyższa Szkoła Humanistyczno – Ekonomiczna w Łodzi
Międzynarodowy Instytut Edukacji przez Sztukę
ul. Rewolucji 1905r. nr 52
tel.: (042) 63-15-869
zdecydowałem się na te studia podyplomowe organizowane w Katowicach przy współudziale Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Łodzi, no skoro dyplom wydaje Łódź to czemu nie
Dzwoniłem do "Oświaty" i dowiedziałem się, że tylko część wykładowców dojeżdża z Łodzi reszta kadry jest ze Śląska, ale co mnie osobiście cieszy sam profesor Karolak przyjeżdza do Katowic na wykłady więc ok.
Póki co zożyło dokumenty 20 osób a więc przed lutym kolejna edycja nie ruszy
zdecydowałem się na te studia podyplomowe organizowane w Katowicach przy współudziale Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Łodzi, no skoro dyplom wydaje Łódź to czemu nie
AHE ma ostatnio jakieś problemy z placówkami zamiejscowymi - mam nadzieję, że z tą w Katowicach będzie wszystko ok, ale na wszelki wypadek lepiej jakoś to sprawdzić.
Natomiast obecność prof. Karolaka, to rzeczywiście duży plus. Czytałam kilka publikacji p. Karolaka i jestem pod dużym wrażeniem jego wiedzy. Na warsztatach nie miałam szczęścia być. Może kiedyś, w tzw. przyszłości
Pozdrawiam,
D.
_________________ To co możesz dać innym, to sposób w jaki żyjesz.
Edi
Wysłany: 2010-02-07, 11:10
Marek napisał/a:
zdecydowałem się na te studia podyplomowe organizowane w Katowicach
Dzwoniłem do "Oświaty" i dowiedziałem się, że tylko część wykładowców dojeżdża z Łodzi reszta kadry jest ze Śląska, ale co mnie osobiście cieszy sam profesor Karolak przyjeżdza do Katowic na wykłady więc ok.
Póki co zożyło dokumenty 20 osób a więc przed lutym kolejna edycja nie ruszy 8-)
pytania do Marka :)
Czy kierunek został utworzony, jak się to ma do kłopotów z jakimi spotyka się AHE na wydziałach pozamiejscowych?
Przymierzam się do rozpoczęcia podyplomówki w Katowicach ale dopiero od października, póki co kończę mgr i się rozglądam :)
Czy kierunek został utworzony, jak się to ma do kłopotów z jakimi spotyka się AHE na wydziałach pozamiejscowych?
Nawet, jeśli Marek nie odpowie, to warto zadzwonić do placówki i samemu dowiedzieć się, co i jak. A potem zrobić dobry uczynek i podzielić się tą wiedzą z innymi na forum :D
Pozdrawiam!
D.
_________________ To co możesz dać innym, to sposób w jaki żyjesz.
Przymierzam się do rozpoczęcia podyplomówki w Katowicach ale dopiero od października...
niestety kierunek nie ruszył od tego semestru, grupa się nie uzbierała, ja też czekam w związku z tym na październik, być może razem postudiujemy
kłopoty AHE ma ale z tego co się orientowałem to są kłopoty z nazwą akadamia vel wyższa szkoła, najprawdopodobniej akademia na powrót będzie wyższą szkołą, natomiast te studia w Oświacie w Katowicach to nie jest wydział zamiejscowy a jedynie współpraca między "Oświatą" a AHE, więc spoko
ps: znam kilka osób kóre się ewakuowały z AHE na inne uczelnie bojąc się że zostaną z niczym nie mniej jednak nie taki diabeł straszny .... kłopoty maja bowiem z informatyką a nie pedagogiką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum